Portugália

Lagoa Azul – A világ legfenségesebb panorámája

Egy hajdanvolt vulkán hátramaradt kalderájának égbe szökő falai közé fészkelte be magát egy parányi azori falu – Sete Cidades.  A település mellett még két tó kapott helyet az egykori vulkáni kürtőben. A viharos tempóban tovasuhanó felhők között megcsillanó napfényben az egyik kéken, a másik pedig zölden tündököl. Az Azori-szigetek koronája, egyszersmind egy természeti csoda és egy hamisítatlan Édenkert, aminek már puszta léte is legendák után kiált! 

Portugália

Azori -szigetek – Azúr és smaragd

Egyszerre a víztükör fölé meredő sötét falként bukkan elő a felhős környezetből Sao Miguel – az Azori-szigetek főszereplője. Előttünk alacsony kőfalakkal zsebkendőnyi parcellákra osztott, zöld abroszra hajazó táj, ködös háttérrel. Végre megérkeztünk az Atlanti-óceán ZÖLD édenkertjébe! Mint kilenc smaragdszem a végtelen azúr horizonton.

Magyarország

Dég – Szabadkőműves páholy egy Festetics kastélyban

Dég – a hazai klasszicizmus egyik előfutára, egyszerű, letisztult, a környezetével harmóniában álló műalkotás. Tudjátok, ez az az épület, amire jól esik ránézni, a park egyik padján egy kávéval a kezedben, hátra dőlve, semmin gondolkodva révedezni.

Grábóc - templom backMagyarország

Tolnai értékek nyomán – Grábóc

Ami pedig Tolnában kulturálisan itt maradt, az egy csoda. Minden nép itt hagyta ugyanis a névjegyét. Így maradhatott itt nekünk nemcsak a Tolnai-dombvidék, hanem egész Magyarország sajátos ékköve, a festői dombok között megbújó, grábóci ortodox kolostortemplom.

Magyarország

Tolnai értékek nyomán – Szálka

Magyarország Tolnai értékek nyomán – Szálka Pécsre menet-jövet milliószor suhantam már el az autópályán a Szekszárdi-dombság mellett és mindannyiszor meg is ígértem magamnak, hogy egyszer adni fogok egy lehetőséget ennek …

Magyarország

Lillafüred – Azok a boldog békeidők

Kevés, annyira elbűvölő helyet ismerek kicsiny hazánkban mint Lillafüred. Annyi látnivaló koncentrálódik ugyanis öt kilométeres körön belül Miskolc kétség kívül legszebb külvárosára, amennyi máshol három megyére sok lenne.

Cold reetroot soup RigaLettország

Riga – gasztro

A lett konyha olyan, mint maga Lettország: egyszerű, letisztult, enyhén fűszerezett, és egyáltalán nem hivalkodó. Természetesen nem kerülhette el, hogy hatással legyen rá a német és a szláv konyhaművészet. Alapanyagait tekintve főként disznóhússal és heringgel, valamint krumplival, karórépával, céklával és irtózatos mennyiségű kaporral és tejföllel kooperál.

Riga_secession_Elizabetes iela_10BLettország

Riga – a belváros és azon túl – Látnivalók és történetek

Riga izgalmas történetei és az építkezések volumene a 20. században sem hagy alább. A világ egyik legszebb szecessziós városnegyede nő ki a földből, miközben elnyomás és szabadság váltogatják egymást Lettország történelmi színpadán.

Riga Városház térLettország

Riga belváros- Látnivalók és történetek

Riga egyedülálló elhelyezkedésének köszönhetően nagyon rövid idő alatt vált a német lovagok kereskedelmi telepéből Észak-Európa egyik legfontosabb városává. Nem telik el sok idő és kapuinál sorakoznak majd a svéd, lengyel és orosz csapatok, hogy bebocsátásukat kérjék a Baltikum kincsesdobozába.

Riga_old town DaugavaLettország

Riga – Látnivalók és történetek – beugró

Lettország – Ajánlott mindenkinek, aki háborítatlan természetet, a tömegturizmus által még nem érintett fehér homokos tengerpartokat, vagy éppen végtelen sík – nyíres ligeterdőkkel tagolt – vidéket szeretne látni. Mindezt a Baltikum legnagyobb és leginkább pezsgő, ex-hanza, UNESCO városával – Rigával.

Magyarország

Gellért – Grand Budapest Hotel

Egy szálloda, ahol évtizedekig Magyarország történelmét írták. Ha a falak mesélni tudnának, vélhetőleg már egy könyvtár lenne tele a Gellért sztorikkal. Így azonban ami a Gellértben történt, az a Gellértben is maradt. Épületbejárás a Grand Finale keretében pincétől a padlásig.