Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

TranszVisegrád

2023-09-03 @ 08:30 - 16:30

4.000 HUF

A Visegrádi-hegység minden kétséget kizáróan hazánk legszebb elhelyezkedésű hegysége. A Dunakanyar fölé zöld kalapot tartó magaslat nem csak a folyó felől nyújt grandiózus látványt. Leányfalutól Visegrádig tartó TranszVisegrád túránkon a hegységet a Duna oldalán kilátóról kilátóra fogjuk végig járni. Tekintetünk a Szentendrei-szigettől egészen a Börzsönyig fog kalandozni. Mindeközben pedig fantasztikus erdei ösvények, egy hajdan volt katonai bázis és Visegrád képeslapra kívánkozó látványa fog minket várni!

Aki már hajózott a Dunán Budapest és Visegrád között, az tudja, hogy a hegység a Duna felé falszerű, marcona arcát mutatja. A hajóról szinte megközelíthetetlennek tűnő vonulat vulkanikus kőzetébe rövid, mély árkokat vájtak az évmilliók alatt a vízmosások. Így kerülhettek a felszínre azok az impozáns sziklák és magashegységeket idéző törmeléklejtők, amik mai utunkat is színesíteni fogják!

Túránkat az Esztergom felé vezető főút egyik legtündéribb településén – Leányfalun kezdjük. Az első pár kilométeren leküzdjük a mai napra betervezett szint jelentős részét, hogy a nap hátralévő részében átadhassuk magunkat az erdő és a kilátópontok imádatának! 🙂 Első megállónk a Vörös-kő lesz, ahonnan nem csak a Naszály, hanem Vác és a Szentendrei-sziget is a legjobb arcát mutatja. Majd hosszú erdei vándorlás kezdődik, túrázók által kevéssé látogatott erdőkben, érintve az egykori pilisi rakétabázist. Az Urak asztala magaslat mellett elhaladva mesélek majd a helyi rakétadandár egykori mindennapjairól, majd Madas Laci bácsiról a Pilisi Parkerdő atyjáról. Szusszanunk egyet a Molli pihenő Dunakanyarra nyíló, lebilincselő panorámapontjánál, hogy utána hosszan elnyújtott ereszkedésbe kezdjünk a Magyar Királyság egykori fővárosába – Visegrádra. A középkori királyi várral, megannyi kilátóponttal és a Salamon-toronnyal büszkélkedő város és a hozzá kapcsolódó történetek méltó befejezést kínálnak ehhez a fantasztikus túrához! A szénhidrátpótlás természetesen ma is garantált! 🙂

Utazás: telekocsi/tömegközlekedés. Ha nem tudod megoldani az utazást, kérlek jelezd!

Start: 8:30 – Leányfalu – Pócsmegyeri rév // Príma áruház parkolója (lásd térkép).

Busz – Újpest Városkaputól 7:35-kor Esztergom felé közlekedő menetrendszerinti busszal.

Leszállás: 8:23 Leányfalu – Pócsmegyeri rév

A túra végén Visegrádról Leányfaluba a túra végéhez (és a szénhidrátpótláshoz) időzített menetrendszerinti busszal térünk vissza.

Túra nehézsége: 6 (Magyar túrákra készített skálán).

1=Séta a Margit-szigeten

10 = Sirok – Mátraháza a Kéktúrán

Az első kilométerek hegymenetét követően a Vörös-kőtől kezdve szinten mozgó, hosszú erdei túra, azonban hosszánál fogva mégis megfelelő erőnlétet kíván.

Túra táv: 16,8 km

Túra idő: 6 óra

Szint: 640 m fel / 640 m le.


Kultourvándor LIGHT: sokak kérésének eleget téve, szeptembertől bevezetésre kerül a KV Light! A „TranszVisegrád” túra kistestvéreként keressétek a „Visegrád – A földi paradicsom” túránkat, ahol a sztorik, a látnivalók és a kultúra lesz többségben a bakancskoptatással szemben!

KV Light túrák Neked vannak kitalálva:

  • Ha imádsz túrázni, de több látnivalót szeretnél egy túrán érinteni.
  • Ha gyors és megerőltető a hosszabb túrák tempója.
  • Ha többet nézelődnél, több időt töltenél egy-egy látnivalónál.

Gyere, tarts velünk egy szombati KV Light túrán, több történet, kevesebb kilométer! 🙂

Részletek

Dátum:
2023-09-03
Időpont:
08:30 - 16:30
Összeg:
4.000 HUF

Szervező

Kultourvándor
Telefon:
+36707785295
View Szervező Website

Registrations are closed for this event