Események betöltése

« Összes Események

Jótékonysági túra – Démétér-ház vol.2. Budai-hegység – Budapest tetején

április 21 @ 08:45 - 15:00

Idén egy új irányt szeretnék adni a Kultourvándor közösségnek. Hosszú idő óta fontolgatom ugyanis, hogy legalább részben, vissza kellene adni abból a sok-sok jóból, amit az elmúlt években kaptam/kaptunk. Ehhez pedig legjobb megoldásként a jótékonykodás mutatkozik. Sok-sok keresgélés után ráakadtam a Démétér-házra, ahol csontvelő-transzplantáción átesett gyerkőcöknek és szüleiknek biztosítanak megfelelő körülményeket a kórházi kezeléseket követő vizsgálatok idejére. Mivel a kezdeményezés nagyon közel áll a szívemhez, őket választottam, hogy adományainkkal segíthessük munkájukat. A hétvége mindkét túrájának teljes bevételét a Démétér Alapítványnak fogjuk felajánlani. Ehhez pedig a támogatásotokat szeretném kérni. Gyertek el kérlek minél többen a túrákra, adományaitokkal pedig segítsétek a Démétér-ház gyerkőceit. Fix nevezési díj így ezen a hétvégén nem lesz, becsületkasszázni fogunk.

Infók a Démétér-házról: https://demeterhaz.hu/tevekenysegunk/

Várlak Titeket sok-sok szeretettel ezen a tavaszi hétvégén, kultourvándoroljuk be a Budai-hegységet a Széchenyi-hegytől Hűvösvölgyig két nap alatt! 

A Svábhegy és a János-hegy a mai napig vitathatatlanul az ország legnépszerűbb túraterepe, fantasztikus kikapcsolódási lehetőségekkel, kilátópontokkal, jól karbantartott túraútvonalakkal. Nincs még egy hegység az országban, amit ennyiféle közlekedési eszközzel közelíthetnénk meg. Érkezhetünk busszal, villamossal, fogaskerekűvel és libegővel. A Hűvösvölgy és Normafa közötti szakaszt akár a Gyermekvasúttal is megtehetjük, de mi a gyalogos felfedezés mellett fogunk voksolni. Egy bő tíz kilométeres túra keretében fővárosunk legszebb kilátópontjait fűzzük fel és közben a környék izgalmasabbnál izgalmasabb történeteiből szemezgetünk.

Ha még nem hallottál róla, hogy mit keres egy margit-szigeti medencében az egykor a Normafán állt bükkfa,

Ha még nem olvastad, hogy mi is volt Mátyás király és egy bizonyos Szép Juhászné között,

Ha fogalmad sincs, hogy melyik budapesti épület kapott először díszkivilágítást,

Ha nem tudod, hogy hol volt a pálos rend főmonostora,

…akkor ne keress magadnak programot, találkozzunk a Normafa Delikát előtt (21-es busz Normafa Gyermekvasút megálló) 8:45-kor!

Egy friss, ropogós croissant-nal és egy habos kávéval csak úgy röpülnek majd a kilométerek! 🙂

Utunk során grasszálunk a Normafa és a János-hegy között, megcsodáljuk Magyarország legszebb kilátóját (és még további kettőt) és egyensúlyozunk a Tündér-sziklánál.

Túra táv: 11 km

Túra idő: 4 óra

Szint: 460 m fel / 460 m le

Találkozó: 8:45, Normafa Delikát.

Részletek

Dátum:
április 21
Időpont:
08:45 - 15:00

Helyszín

Normafa Delikát
Eötvös út 47-53.
Budapest, 1121 Magyarország
Telefon:
+3670 778-5295
View Helyszín Website

Szervező

Kultourvándor
Telefon:
+36707785295
View Szervező Website

Regisztráció

Loading gif

Már regisztráltam?

Használd ezt a tool-t a regisztrációhoz!