Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Jótékonysági túra – Démétér-ház vol.1. Budai-hegység – Úttörők útján

április 20 @ 08:45 - 16:00

Idén egy új irányt szeretnék adni a Kultourvándor közösségnek. Hosszú idő óta fontolgatom ugyanis, hogy legalább részben, vissza kellene adni abból a sok-sok jóból, amit az elmúlt években kaptam/kaptunk. Ehhez pedig legjobb megoldásként a jótékonykodás mutatkozik. Sok-sok keresgélés után ráakadtam a Démétér-házra, ahol csontvelő-transzplantáción átesett gyerkőcöknek és szüleiknek biztosítanak megfelelő körülményeket a kórházi kezeléseket követő vizsgálatok idejére. Mivel a kezdeményezés nagyon közel áll a szívemhez, őket választottam, hogy adományainkkal segíthessük munkájukat. A hétvége mindkét túrájának teljes bevételét a Démétér Alapítványnak fogjuk felajánlani. Ehhez pedig a támogatásotokat szeretném kérni. Gyertek el kérlek minél többen a túrákra, adományaitokkal pedig segítsétek a Démétér-ház gyerkőceit. Fix nevezési díj így ezen a hétvégén nem lesz, becsületkasszázni fogunk.

Infók a Démétér-házról: https://demeterhaz.hu/tevekenysegunk/

Várlak Titeket sok-sok szeretettel ezen a tavaszi hétvégén, kultourvándoroljuk be a Budai-hegységet a Széchenyi-hegytől Hűvösvölgyig két nap alatt! 

„Évek szállanak a nyári fák alatt,

Oly vidám az élet”…

visszhangozták a Budai-hegység ormai évtizedeken keresztül. A II. világháborút követően, magasan Budapest felett létrejött a hazai Úttörőszövetség fővárosa – Csillebérc és a legendás Gyermekvasút. Az egykori úttörő-bázist jó nagy ívben megkerülve teszünk egy kört, ahol megismerhetjük a Széchenyi-hegy és a budaörsi kopárok kevésbé látogatott, de annál látványosabb oldalát.

-Ha még sosem hallottál a Babos kendőről, a Cimboráról vagy a Dörmögő Dömötörről…

-Ha már mindent (is) tudsz a Sorrento sziklákról, de még nem volt hozzá szerencséd…

-Ha lemaradtál a „Budaörsi kopárok” túráról, és pótolnád a panorámát…

-Ha nem tudod, hogy miért Makkos Makkosmária és miért Norma Normafa…

…akkor ne keress magadnak programot vasárnapra, találkozzunk a Gyermekvasút Széchenyi-hegyi végállomásánál!

Túránk során érintjük az Ördögormot, megismerjük a titokzatos Piktortégla-üregeket, a Farkas-, és Szekrényes-hegyről gyönyörködünk a pazar budaörsi kilátásban, kötelező szelfi a Sorrento-sziklákkal, meglátogatjuk Makkosmária kegytemplomát, hogy aztán utunkat Normafán fejezzük be.

Túra táv: 15,5 km

Túra idő: 5-6 óra

Szint: 550 m fel/550 m le

Találkozó: 08:45, Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomás.

Részletek

Dátum:
április 20
Időpont:
08:45 - 16:00

Helyszín

Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomás

Szervező

Kultourvándor
Telefon:
+36707785295
View Szervező Website

Registrations are closed for this event