Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Vadlúdsokadalom az Esterházyak birodalmában

2021-12-04 @ 09:45 - 16:00

Tata, a vizek és vízimalmok városa, Zsigmond, Mátyás majd az Esterházyak hajdani fényűző birtokközpontja, ahol az Öreg-tó partján, akárcsak egy képeslapon, romantikus hangulatú vár áll. Magyarország egyik legbájosabb városa egész történelme során elsősorban a pihenést és a kikapcsolódást szolgálta. Vadászgattak itt királyok, lazított itt az Esterházy család, és rövid időre itt talált menedéket utolsó királyunk – IV. Károly is.

Tartsatok velünk egy bámészkodós, feltöltekezős kiruccanásra, ahol megismerkedünk Tata múltjával és jelenével, lenyűgöző épített örökségével, mindezt pedig irigylésre méltó természeti környezetben tesszük.

Töltsünk el egy napot a „Béke szigetén” és több ezer vadlúd társaságában élvezzük a város vendégszeretetét!
Sétánk során felkeressük a Kapucinus templomot, és a fantasztikusan felújított  Esterházy kastélyt. Körbe sétáljuk hazánk egyik legöregebb mesterséges tavát – az Öreg-tavat és a vízen lebegő házikók birodalmát – a Derítő-tavat.
Az újonnan felújított Esterházy kastélyba díjköteles a belépő, ami felnőtteknek 3.000 HUF, csoportosan (15 fő felett) 2.400 HUF. Aki nem érdeklődik a kastély belső kialakítása iránt, annak javaslom a szalonban berendezett kávézó felkeresését, ami önmagában is élmény (és díjmentes).
További információk: https://tataikastely.hu/informacio/
A tél közeledtével a túráink során a vándorlás helyett a kultúrát fogjuk átmenetileg előnyben részesíteni. A következő események kilométerben bár szegényebbek lesznek, de izgalmas történetekben, épített látnivalókban túlmutatnak majd eddigi kirándulásainkon.
Utazás: telekocsi. Ha nem tudod megoldani az utazást, kérlek jelezd! 🙂

Részvételi díj: Becsületkassza (mivel nem vagyok tisztában a résztvevők anyagi lehetőségeivel, ezért mindenkinek a józan belátására és a nyújtott szolgáltatással való elégedettségére bízom az ellentételezés mértékét.)

A tápérték-pótlás természetesen most sem marad el! 🙂

Túra nehézsége: 1 (9-es skálán) – Részletek: https://kultourvandor.hu/kultourvandor/a-turak-nehezsege/

Túra táv: 10,5 km

Túra idő: 6 óra

Szint: 67 m fel / 67 m le

Találkozó: 9:45-kor a tatai Kapucinus templom melletti parkolóban (Tatai Szent Imre Római Katolikus Plébánia; Tata, Bartók Béla utca 1.)

Részletek

Dátum:
2021-12-04
Időpont:
09:45 - 16:00
Honlap:
http://kultourvandor.hu/event/vadludsokadalom-az-esterhazyak-birodalmaban/

Szervező

Kultourvándor
Telefon:
+36707785295
View Szervező Website

Helyszín

Tata
Bartók Béla utca 1.
Tata, 2890 Magyarország
+ Google Térkép

Registrations are closed for this event