Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Tihany mediterrán ösvényein

2022-07-03 @ 08:45 - 16:00

3.000 HUF
Tihany_nyugati_panoráma

A Tihanyi-félsziget Magyarország egyik, európai mércével mérve is lenyűgöző tájegysége. Az ikonikus tihanyi apátság kettős tornya, a kalandfilmekbe kívánkozó barátlakások, az abszolút vintage kategóriába tartozó levendulamezők és a Balaton végtelen kék horizontja egy csepp mediterrán tengerpart érzést ad nekünk itt a Kárpát-medencében. Hazánkban meglehetősen ritka lehetőség adatik itt meg, ugyanis kilométereken keresztül a végtelen víz látványával, a madarak látószögével túrázhatunk. Mindeközben pedig Tihany tündér legendája és évszázados bencés történetek pörögnek le előttünk, míg régmúlt idők gardahalászairól és a levendula tihanyi sikertsztorijáról hallunk. Következzék tehát egy 14 kilométeres körséta  egy szabadtéri földtani múzeumban! A lélegzet-elállító látnivalók mellé pedig óvatosan adagolunk majd egy kis Aszófői Halsütőt, valamint egy kevés Rege Cukrászdát, úgyhogy egy remek, kerek napot fogunk pattintani magunknak!

Tihany_barátlakásokTihany_kikötőTihany_apátságTihany Levendulás házTihany_RegeTihany_nyugati_panorámaTihany_nyugati_panoráma_2Tihany Külső-tóTihany Belső-tóTihany_Őrtorony-kilátó

-Ha még nem jártál Tihany elfeledett, mediterrán ösvényein,

-Ha fogalmad sem volt róla, hogy mind utolsó királyunk -IV. Károly – , mind pedig Ötvös Csöpi is kötődik a félszigethez,

-Ha még nem hallottad, hogy minek/kinek köszönhetjük a tihanyi visszhangot,

-Ha még nem kóstoltad Gellért atya levendulás teáját,

akkor tarts velünk 2022. július 3-án, vasárnap a Tihanyi-félsziget és egyúttal az egész Balaton egyik legkiválóbb túráján!

Körtúránk során felkeressük a Barátlakásokat, a bencés apátságot, a Belső-tavat, a gejzírkúpokat, a Lóczy Lajos ösvényt, valamint az Őrtorony kilátót.

Találkozó 8:45-kor a Tihany elején, a Fogas Csárdával szemben található P+R parkolóban.

Túra táv: 14 km

Túra idő: 7 óra

Szint: 420 m fel / 420 m le

Részletek

Dátum:
2022-07-03
Időpont:
08:45 - 16:00
Összeg:
3.000 HUF
Honlap:
kulrourvandor.hu/events

Helyszín

Tihany
Kossuth Lajos utca 11.
Tihany, 8237
Telefon:
+36707785295
View Helyszín Website

Szervező

Kultourvándor
Telefon:
+36707785295
View Szervező Website

Registrations are closed for this event