Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Madaras – Bars vármegye tetején

2022-04-10 @ 08:45 - 17:00

Mindössze két és fél órát kell ahhoz utazni, hogy egy vulkáni sziklatornyon egyensúlyozva gyönyörködhess a Felvidék központi részének egyik legpompásabb kilátásában. A Kárpátok külső vulkáni ívén elhelyezkedő, a történelmi Bars vármegye legmagasabb pontját hordozó Madaras hegység ősbükköseiről és az „érintetlen vadon feelingjéről” nevezetes. Egy Élesmart nevű 500 fős kis faluból indulunk és rövidesen a főgerincről már zavartalan kilátás vár minket a Fehér-Kárpátoktól a Börzsönyig. Miután meghódítottuk a Kolostor-sziklákat és a Madaras-csúcs 1.346 méteren található ezüst keresztjét, Madarasalján keresztül jutunk vissza kiinduló pontunkhoz.

Tarts tehát velünk 2022. április 10-én, vasárnap, és fedezd fel velünk az egykori Bars vármegye tetejét – a Madaras-hegységet!

Utazás: telekocsi. Ha nem tudod megoldani az utazást, kérlek jelezd! 🙂

Fontos: megfelelő túrafelszerelés, túracipő / túrabakancs kötelező! A túránkon több szakaszon meredek, sziklás felszínen haladunk. Az útvonal néhány helyen meredek, kitett részeken is vezet, ezenkívül egy-egy kilátópont magas, kitett sziklák tetején található. Ezért fontos a szédüléstől való mentesség!

A jelenlegi megállapodások szerint Szlovákiába történő belépéshez védettségi igazolásra és regisztrációra van szükség (a két állam közötti megállapodások szerint kölcsönösen minden oltást elfogadnak -Szputnyik, Sinopharm is).

Minden további részlet: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia

Túra nehézsége: 6 (9-es skálán).

Részvételi díj: Becsületkassza (mivel nem vagyok tisztában a résztvevők anyagi lehetőségeivel, ezért mindenkinek a józan belátására és a nyújtott szolgáltatással való elégedettségére bízom az ellentételezés mértékét.)

Túra táv: 18 km

Túra idő: 7 óra

Szint: 880 m fel / 880 m le.

Találkozó: 8:45-kor – Élesmart (Szlovákia), a település központjában (koordináta: 48.570991, 18.651928)

Ha velem szeretnél utazni, vagy engem követve szeretnél az úti célhoz érni, akkor pedig 6:00-kor találkozunk a Bécsi út-Vörösvári út villamos megállótól nem messze található Lipóti pékség előtt.

Részletek

Dátum:
2022-04-10
Időpont:
08:45 - 17:00
Honlap:
http://kultourvandor.hu/event/madaras-bars-varmegye-tetejen/

Szervező

Kultourvándor
Telefon:
+36707785295
View Szervező Website

Helyszín

Ostrý Grúň
Ostrý Grúň, + Google Térkép

Registrations are closed for this event