Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hullámvasút a Gerecsében – Péliföldszentkereszttől Tokodig

2023-03-05 @ 08:30 - 16:00

4.000 HUF

Ahogy a Gerecse északi oldala szépen lassan belehullámzik a Dunába, még párszor megmakacsolja magát, és pár száz méteres magaslatokat torlaszol a túrázók lába elé. Ami azonban egyik oldalról nehézség, másik oldalról fantasztikus kilátópont! Így haladunk ezen a napon kilométerről kilométerre, hegyre fel, hegyről le, mindvégig követve az Országos Kéktúra gerecsei nyomvonalát, kiegészítve megannyi érdekes történettel!

Mai vándorlásunk kivételesen nem körtúra lesz. Napunkat buszozással kezdjük, hogy tíz óra magasságában már meg is kezdhessük a hullámvasutazást! Először a szalézi rend hazai központjából – Péliföldszentkeresztről hódítjuk meg az egész Gerecse egyik legfainabb kilátópontját, ami egyszerre egy fantasztikusan egyedi barlang is! Majd ereszkedés, hogy Mogyorósbánya után újra felfelé haladhassunk! Itt egy kereszttel ékesített sziklaszirt lesz a célpont, ahonnan szemünket Esztergomig és a Burdáig mereszthetjük. Majd újra le-fel, hogy a Hegyes-kőről immár úticélunk: Tokod, a Gete és Esztergom terüljön el előttünk!

Gyertek velünk, fedezzétek fel a Kultourvándorral az egész Kéktúra egyik legpazarabb szakaszát, sok-sok sztorival megspékelve! 🙂

Utazás: telekocsi és menetrendszerinti autóbusz. Ha nem tudod megoldani az utazást, kérlek jelezd! 🙂

Start: Tokodi Focipálya,  (lásd térkép) Innen 2 km gyaloglással érjük el a Tokodaltáró – Tokodi elágazás buszmegállót, ahonnan a 9:15-ös busz fél óra alatt (és 370 HUF megfizetése után) Péliföldszentekeresztig repít minket. A túra vége a Tokodi Focipálya.

Túra nehézsége: 4 (9-es skálán) – Részletek: https://kultourvandor.hu/kultourvandor/a-turak-nehezsege/

Túra táv: 15 km

Túra idő: 6 óra

Szint: 490 m fel / 530 m le

Részletek

Dátum:
2023-03-05
Időpont:
08:30 - 16:00
Összeg:
4.000 HUF

Szervező

Kultourvándor
Telefon:
+36707785295
View Szervező Website

Registrations are closed for this event