Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bél-kő – A Bükk nyugati kapuja

2022-03-15 @ 08:45 - 15:00

Köszöntsük március idusát a Bükk legnyugatibb kiszögellésén – a Bél-kő tetején! Kiindulási pontunk a ciszterci apátság, hazánk egyik legjobb állapotban fennmaradt román kori műemléke. Majd a bél-kői tanösvény jórészt aszfaltos, szerpentinező és lassan emelkedő útvonalát használjuk. Miután elértük a hajdani bányaterület szintjét, egy ösvényen kimerészkedünk a simára csiszolt hegy fölé. Ezután pedig meg sem állunk a a jócskán 800 méter fölé nyúló nyugat-bükki bérc párját ritkító kilátójáig. Egyedülálló panoráma és kilátás Magyarország legholdbélibb tájára vár minket a tetőn.

Tartsatok velünk és ismerjétek meg a ciszterek történetét, hallgassatok érdekes sztorikat az apátság történetéről és tudjátok meg, hogy milyen gazdasági érdekek vezettek hazánk egyik legnagyobb természet-károsításához – a bél-kői Hold-táj létrejöttéhez!

Pattanjunk autóba és keressük fel ezt a Budapesttől mindössze bő másfél órára lévő kivételes természeti látványosságot, majd nyugtázzuk ezt a tartalmas napot a lak-völgyi tó partján a Szomjas Csukában, háttérben a Bükk egyik legparádésabb csúcsával!

A túraútvonal egy jelentékeny része aszfalton vezet, kérlek ezt vegyétek figyelembe!

Utazás: telekocsi. Ha nem tudod megoldani az utazást, kérlek jelezd! 🙂

Részvételi díj: Becsületkassza (mivel nem vagyok tisztában a résztvevők anyagi lehetőségeivel, ezért mindenkinek a józan belátására és a nyújtott szolgáltatással való elégedettségére bízom az ellentételezés mértékét.)

Túra nehézsége: 4 (9-es skálán) – Részletek: https://kultourvandor.hu/kultourvandor/a-turak-nehezsege/

Túra táv: 13 km Túra idő: 6 óra Szint: 540 m fel / 540 m le

Találkozó: 8:45-kor a Szomjas Csuka melletti parkolóban.

Részletek

Dátum:
2022-03-15
Időpont:
08:45 - 15:00

Szervező

Kultourvándor
Telefon:
+36707785295
View Szervező Website

Registrations are closed for this event